Θοδωρής Τσούτσος

Ο ΑΕΚτζής που είχε λείψει από τον ΑΕΚτζή...

Αυτή την Κυριακή, που κράτησε περισσότερο από το 90λεπτο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ γνώρισε & πάλι κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχειά της. Τη διεκδίκηση. Γράφει στο sportfm.gr ο Θοδωρής Τσούτσος.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο ντέρμπι θα μπορούσε να είναι και συμβολικό. Εδειξε ορμή, πίεση, με λίγα λόγια διεκδίκηση για να πετύχει το στόχο της. Αυτό, είναι ίσως που έλειπε από την ΑΕΚ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τα τελευταία χρόνια. Η διεκδίκηση.

Η Ενωση νίκησε τον ΠΑΟΚ με τον τρόπο της. Με πολύ μεγαλύτερο άγχος σε σχέση με την εμφάνιση που έκανε και τη διαφορά ποιότητας που είχε σε αυτό το 90λεπτο με τον αντίπαλο, με ένα Νο11 που διαχρονικά μόνο εκείνη μπορεί να εμφανίσει, με την επιστροφή του "ασώτου", επίσης ιστορία από εκείνες που έχει να διηγείται στη διαδρομή της.

Αυτός είναι ο "κανονικός" τρόπος για να κερδίσει η ΑΕΚ. Να μπορεί για περισσότερα, αλλά τελικά να αρκείται στα λιγότερα. Και αυτό να γίνεται σε μία ημέρα, που ο ΑΕΚτζής "γέμισε" την ημέρα του με την ομάδα του. Από το συλλαλητήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο γήπεδο για το ντέρμπι, στη νίκη και στον Αραούχο, για τον οποίο μπορεί να μιλάει μία ολόκληρη εβδομάδα.

Αυτός ο ΑΕΚτζής έχει λείψει από τον... ΑΕΚτζή. Να διεκδικεί και να δημιουργεί προσδοκίες. Ισως μεγαλύτερες και από αυτές που μπορεί να "σηκώσει" η ΑΕΚ, αλλά πάντως προσδοκίες. Ισως αυτή η ημέρα, να ήταν η καλύτερη εδώ και πολύ καιρό για τον οργανισμό ΑΕΚ. Γιατί ο οπαδός της ομάδας πιθανότατα ένιωσε ότι ξαναβρήκε την ομάδα.

Αυτό δεν είναι κάτι που το όρισε ένα 3-0 επί του ΠΑΟΚ. Ή η επιθυμία για "γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια". Ή η εμφάνιση κυριαρχίας, οι ευκαιρίες, τα όμορφα γκολ. Αυτά, έστω και με μικρότερη συχνότητα σε σχέση με τη δυναμική του συλλόγου, συνέβαιναν ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν της. Είναι συνολικά αυτό που βρήκε ξανά ο οπαδός της ΑΕΚ αυτή την Κυριακή.

Με μεγαλύτερο όλων τη διεκδίκηση. Οχι των πλέι οφ. Οχι του Κυπέλλου. Οχι μιας νίκης σε ντέρμπι, έστω και με εντυπωσιακό τρόπο. Τη διεκδίκηση της ίδιας της ΑΕΚ. Εχει καιρό να του συμβεί του ΑΕΚτζή και τώρα που το ξαναέζησε, θα πρέπει ο ίδιος ο σύλλογος να το διαφυλάξει, να το προασπίσει και να το τροφοδοτήσει. Με μερικές ακόμη τέτοιες ημέρες, που του χρόνου θα γίνουν περισσότερες και του παραχρόνου ακόμη περισσότερες. Οταν συμβεί αυτό, είναι σίγουρο ότι πλέον ο σύλλογος θα μπει στη διεκδίκηση και πολύ πιο σημαντικών επιτυχιών στο άμεσο μέλλον του.

Οσο για το αγωνιστικό κομμάτι, η νίκη σημαίνει περισσότερα από τρεις βαθμούς, το βήμα για την πεντάδα, την ατομική παρουσία αρκετών από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και την ψυχολογία ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν. Διότι αυτή ήταν μία νίκη κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα. Από τους πάγκους, το ένας με έναν, την ομαδική δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τη διαχείριση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ολα αυτά είναι στοιχεία που θα χρειαστεί πολύ η ΑΕΚ για τη φετινή συνέχειά της. Διότι ντέρμπι και μάλιστα πιθανότατα πιο κρίσιμα θα ξαναέρθουν και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ, με σημαντική βοήθεια του Μανόλο Χιμένεθ σε αυτό, έχει πάρει το μομέντουμ αυτών των αγώνων. Αρκεί να βρει τον τρόπο και για τους υπόλοιπους...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x